Рецензії на книгу. Як їх писати?

by lvivyanochka

Хочеться навчитися правильно писати рецензії на книги. Можливо, в цьому немає нічого складного, та й взагалі, там не присутні жодні правила…але цікавість бере гору і тоді в допомозі стає Google. Знайшла декілька цікавих сайтів і вирішила виписати сюди, на мою думку, корисні поради.
largeПерш за все, на сайтах радять у своїх рецензіях коротко описати сюжет книги. Насправді, це доволі таки тяжко зробити, адже сюжет потрібно описати так, щоб не розкрити всі карти перед тією людиною, яка буде читати опис ще до того, як прочитає книгу. Водночас, опис повинен бути цікавим, щоб захопити читача та викликати у ньому бажання дійсно прочитати дану книгу. Їдемо далі. У рецензії важливо дати свою оцінку книзі. Я вважаю, що для цього найкраще підійде п’ятибальна шкала. Хоча, деякі книги варті того, щоб їм поставили більше за п’ятірку. Прикладом такої книги є історія про хлопчика, що вижив. Деякі сайти радять розкрити сенс назви, чому саме таку назву автор вирішив дати своїй книзі. large1                                Ці всі поради, звичайно ж, чудові, але я для себе зрозуміла одну річ. Писати потрібно від серця. Лише тоді все буде написано з душею. Якщо тобі книга сподобалась, то й писати про неї ти будеш із великим захопленням, а ці позитивні емоції обов’язково передадуться читачу.  Так і з книгами. Одразу відчуваюється настрій автора, коли йому було сумно, коли радісно, коле серце переповнювала любов, а коли кров кипіла гнівом. Я надіюся, що пости в моєму блозі будуть цікавими. Можливо, спершу вони будуть сухими, але з часом я постараюсь навчитися заповнювати їх яскравими фарбами.

Обіймаю, the bookette.